Meteen naar de inhoud

Coaching

Familieopstellingen

hypnotherapie

Coaching

Ben je opzoek naar een betere balans in je leven? Zou je graag een diepere connectie met jezelf willen ervaren, om vanuit daar een stevig basis te creëren.

Mijn naam is Renée de Bont. Ik luister, spiegel en kijk met je mee. We gaan samen onderzoeken wat jij nodig hebt om meer rust, balans en plezier te gaan ervaren.

Coaching vanuit Bontgenoot is zorg op maat. We starten met een kennismakingsgesprek waarbij we gaan kijken, wat jouw wensen zijn.

Ik werk met verschillende methodieken en therapie, familie-opstellingen, hypnosetherapie, systemisch werken, mindfulness en access bars. (behandelwijze voor meer rust en ruimte in je hoofd)

Wil je graag een betere connectie met jezelf en met anderen om je heen? ben je er klaar voor om met meer vertrouwen in je leven te staan en vanuit daar krachtige keuzes te maken.  Dan zie ik je graag! Begeleiding vindt plaats in mijn praktijk in Goirle.

Familieopstellingen

Hoe werkt een familieopstelling?

Je ervaart dat je tegen dezelfde problemen aan blijft lopen. Het lukt je niet om het te veranderen. Dit heeft invloed op jou als persoon en de mensen om je heen.

Een familieopstelling brengt onbewuste patronen mechanisme aan het licht die tijdens gesprekken vaak verborgen blijven.
Tijdens een familieopstelling laat je overtuigingen los die niet meer voor jou werken, zodat je volledig in jouw eigen kracht kan gaan staan.
Als familiesysteem ben je onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Ook wanneer je afstand neemt tot bepaalde leden van je familie.

Tijdens een familieopstelling vertalen we een thema uit je leven, naar een wens of vraag.
De verbinding wordt gemaakt van weten naar voelen. Je krijgt nieuwe inzichten in hoe je jouw plek binnen het familiesysteem kan innemen, zodat er weer een betere balans ontstaat.

Als opsteller heb ik ervaren dat er in iedere opstelling een magisch moment plaatsvindt waarbij duidelijk wordt wat nodig is voor de persoon om weer zijn of haar plek in te nemen. Vaak werkt een opstelling nog langere tijd door en ga je het effect ervaren in meerdere gebieden in je leven.

Opstellingen zijn mogelijk binnen een traject of als losse sessie, waarbij ik gebruik maak van houten materiaal.
Tevens bied ik ook workshops aan waarbij er gebruik gemaakt wordt van representanten die de leden uit je gezin vertegenwoordigen. Het is mogelijk om als vraagsteller een vraagstuk in te brengen of om representant te staan.

Een opstelling is voor jou als:

  • Je een oprechte wens hebt om los te laten, wat jou niet meer dient, zodat je in jouw plek in kan gaan nemen.
  • Gedachten en emoties die niet meer voor je werken los wil laten.
  • Vanuit (zelf)vertrouwen krachtig keuzes wil gaan maken.
  • Inzicht wil in je eigen overtuigingen en blokkades en wat ervoor nodig is om de relatie met jezelf en anderen te verbeteren.
  • Je zin hebt om samen te komen met gelijkgestemden en vanuit een vertrouwde en veilige sfeer stappen te maken in jouw persoonlijke ontwikkeling.
  • Je bent nieuwsgierig en open staat voor wat een opstelling je kan brengen.

 

Op zondagochtend 10 april organiseer ik een live familieopstelling. 

Stuur me een berichtje voor de mogelijkheden en meer informatie.

 

Hypnose coaching en therapie

Hypnose brengt onbewuste informatie naar boven die ervoor zorgt dat je het gehele plaatje ziet en met een ander perspectief naar een situatie kan kijken, waardoor je weer terugkomt bij je eigen kern, wie je werkelijk bent en er ook ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden.

Hypnose kan ingezet worden om jou leven op een positieve manier te veranderen.
Door de staat van diepe concentratie gaat het normale bewustzijn naar de achtergrond en komt het onderbewustzijn sterker naar voren. Vanuit hier heb je toegang tot informatie, om jou leven vorm te geven zoals jij dat wil.

Hypnose is een staat van diepe concentratie. Het is een natuurlijke staat en we herkennen het allemaal.
Voorbeelden van dagelijkse hypnose zijn bijvoorbeeld; als je aan het dagdromen bent, of wanneer je opgaat in een boek of creatief bezig zijn en de omgeving wegvalt.

Om hypnose nog beter te begrijpen staan we stil bij onze menselijke geest. Deze bestaat uit drie afzonderlijke delen.

Het normale bewustzijn, onderbewuste en onbewuste deel. Elk deel heeft zijn eigen functie en communiceren tussen deze delen is soms lastig.

Het onbewuste deel zijn je automatische processen, zoals vitale functies en immuunsysteem.

We bevinden ons het grootste gedeelte van de dag in het normale bewustzijn.
Dit deel maakt dat we problemen kunnen bekijken, analyseren en tot oplossingen komen. Via onze ratio geven we verklaringen aan ons gedrag en problemen die we in het leven ervaren. Een positieve functie hiervan is dat we dat we ons gedrag en hiermee ook ons gevoel een plek kunnen geven.
Het kan ons echter ook in de weg staan. Verklaringen die we vanuit onze ratio geven zijn zelden de werkelijke reden waardoor bepaalde gewoonte en overtuigingen (terugkerende gedachten) zijn ontstaan.

Deze info ligt opgeslagen in het onderbewustzijn. Vanuit onze ervaringen in het leven ontwikkelen we overtuigingen zoals we de wereld zien en onszelf zien. Wanneer we soortgelijke ervaringen hebben, zal dit onze deze overtuigingen en zelfbeelden versterken. Onze menselijke geest gaat vervolgens nieuwe ervaringen plaatsen binnen dat wat we al kennen. Zo ontwikkelen we als het ware programma’s. Je zou het kunnen vergelijken met een database van een computer.

Tijdens een hypnose-sessie doe je een beroep op het onderbewustzijn.
Het onderbewustzijn is bijzonder krachtig, omdat je vanuit hier toegang hebt tot informatie om het gehele plaatje te kunnen zien. Je gaat op zoek naar hoe jouw probleem is ontstaan. Dit zorgt ervoor dat je met een ander perspectief kan gaan kijken. Je staat meer open voor suggesties om jou denkwijze te veranderen. Je ontwikkelt als het ware nieuwe programma’s die aansluiten bij je kern, bij wie je werkelijk bent. Vanuit hier ontstaat de ruimte voor nieuwe mogelijkheden en kun je krachtige keuzes gaan maken die aansluiten bij jou innerlijke verlangen.

Kennismaken

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Maak vrijblijvend een (bel)afspraak!