Ouderbegeleiding

Familieopstellingen

Online coaching

Ouderbegeleiding

Ben je op zoek naar een fijne gezinsbegeleider? Iemand bij wie je je verhaal kwijt kan?
Je wilt graag de situatie veranderen, maar weet niet waar te beginnen?

Mijn naam is Renée de Bont. Ik luister, spiegel en kijk met je mee. We gaan samen onderzoeken wat voor jullie gezin nodig is om meer rust, balans en plezier te gaan ervaren.

Ouderbegeleiding vanuit Bontgenoot is zorg op maat, gericht op jou en jouw gezin. We starten met een kennismaking waarbij we gaan kijken, wat jullie wensen zijn.
Vervolgens gaan we doelgericht aan de slag met gesprekken, maar ook gerichte oefeningen die je direct in de praktijk kan toepassen.

Ik werk met verschillende methodieken, familie-opstellingen, systemisch werken, mindfulness en access bars. (behandelwijze voor meer rust en ruimte in je hoofd)

Wil je graag een betere connectie met jezelf en je kind? ben je er klaar voor om met meer vertrouwen in het ouderschap te staan? Dan zie ik je graag! Begeleiding is mogelijk in de thuissituatie of bij mij in de praktijk in Goirle.

Familieopstellingen

Hoe werkt een familieopstelling?

Je ervaart dat je tegen dezelfde problemen aan blijft lopen. Het lukt je niet om het te veranderen. Dit heeft invloed op jou als persoon en de mensen om je heen.

Mogelijk heb je last van de patronen en blokkades die zijn ontstaan vanuit je huidige gezin of je gezin van herkomst.

Tijdens een opstelling vertalen we je probleem naar een vraag/wens. De verbinding wordt gemaakt van weten naar voelen. Je krijgt nieuwe inzichten in hoe je jouw plek binnen het gezin kan innemen, zodat er weer een betere balans ontstaat.

Als opsteller heb ik ervaren dat er in iedere opstelling een magisch moment plaatsvindt waarbij duidelijk wordt wat nodig is voor de persoon om weer zijn of haar plek in te nemen. Vaak werkt een opstelling nog langere tijd door en ga je het effect ervaren in meerdere gebieden in je leven.

Opstellingen zijn mogelijk binnen een traject of als losse sessie, waarbij ik gebruik maak van houten materiaal.
Tevens bied ik ook workshops aan waarbij er gebruik gemaakt wordt van representanten die de leden uit je gezin vertegenwoordigen. Het is mogelijk om als vraagsteller een vraagstuk in te brengen of om representant te staan.

Hoe zou het zijn om vanuit jouw positie jouw patronen en blokkades los te laten?

Stuur me een berichtje voor de mogelijkheden en meer informatie.

 

Online begeleiding

Bontgenoot vindt het belangrijk om zorg op maat te bieden.

Wanneer je het prettig vindt om via beeldbellen en met oefeningen via de e-mail aan de slag te gaan is online begeleiding mogelijk.

De afgelopen periode heb ik een aantal gezinnen online mogen begeleiden. De voordelen die zij aangaven zijn:
Er zijn meerdere kortere contactmomenten.
Door begeleiding via de e-mail heb ik de tijd om over dingen na te denken en ze toe te passen.

Een combinatie van fysieke afspraken en online begeleiding is ook mogelijk.

Kennismaken

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Maak vrijblijvend een (bel)afspraak!